Pentru înregistrare domeniu alegeți cu grijă numele care vă reprezintă.

Tot ce trebuie sa stiti la alegerea unui nume

Când faceți acest pas trebuie sa țineți cont de faptul ca un domeniu web o data achiziționat nu se mai poate modifica numele sau extensia. Acesta trebuie sa va reprezinte cât mai obiectiv în activitatea pe care o întreprindeți.

Este recomandat sa alegeți numele societății dumneavoastră.  De exemplu, dacă aveți o firma care se ocupa cu distribuția de fructe și legume iar societatea dumneavoastră se numește SC Aliment Distrib Romania Carpați SRL, NU puneți numele domeniului www.fructe-si-legme.ro deoarece nu o sa ajute sub nici o forma în motoarele de căutare. Cel mai indicat este sa alegeți www.aliment-distrib.ro deoarece probabil viitori clienți o sa va caute pe internet după numele societății.

Asigurați-va ca numele nu este înregistrat la OSIM. Din păcate dacă o sa primim o reclamație in acest sens, conform legilor în vigoare vom fi obligați sa refuzam înregistrarea și găzduirea domeniului respectiv.

Deasemenea indexarea în motoarele de căutare se face ținând cont mult mai mult de conținut și nu de numele domeniului.

Inregistrare domeniu web

Alegeți un nume cât mai scurt pentru înregistrare domeniu

Un domeniu scurt este ușor de reținut de către clienți. Acest lucru ii poate ajuta sa își amintească mai repede numele site-ului.

Imaginați-va ca site-ul emag.ro se numea vânzări-de-calculatoare-laptop.ro, trebuie sa fim sinceri ca nici 10% din cei care le calcă pragul nu reținea numele domeniului.

Care este diferența intre domeniile cu .ro și restul extensiilor ?

  • Pentru domeniile cu .ro , taxa de înregistrare se achita o singura data direct pe numele clientului și este valabil pe viata. Când înregistrați un domeniu cu extensia .ro va angajați sa respectați Condițiile celor de la RoTLD ( Registrul pentru domenii .ro ). Dupa efectuarea comenzii, domeniile sunt imediat rezervate la ROTLD.
  • Pentru restul domeniilor taxa de înregistrare se achita anual către providerul respectiv. Proformele se prelungire se generează automat înainte de expirarea valabilității.

Înregistrare domeniu cu diacritice este posibila?

Da, din anul 2015 cest lucru este posibil și pe teritoriul României. Acest nume va avea și o traducere fără diacritice.

Iată  un exemplu: pentru domeniul web: farmacienaturistă .ro traducerea este: xn--farmacienaturist-d3d.ro ceea ce îngreunează administrarea acestuia plus ca marea majoritate a utilizatorilor de internet din Romania folosesc tastatura QWERTY.

Se poate transfera un domeniu de la un alt provider?

În afară de înregistrare domeniu, la noi va puteți transfera deja un domeniu existent și înregistrat la un alt serviciu. Pentru a efectua aceasta acțiune mergeți la pagina următoare: Transfer Domeniu web.

După accesarea aceste pagini, trebuie sa dețineți o cheie de transfer de la RoTLD. Dacă întâmpinați dificultăți nu ezitați sa ma contactați pentru a va putea explica pas cu pas ce trebuie sa faceți.

Pentru reactivarea domeniilor .com, .eu, .net, .org, .biz, .info ce trebuie sa faceți?

Dacă un domeniu care conține una din extensiile de mai sus nu este prelungit pană la data expirării acesta va intra într-o perioadă în care poate fi prelungit în continuare cu datele proprietarului de drept.

Până la achitarea contravalorii facturii de prelungire domeniul în cauză va afișa o pagină cu notificarea ca domeniul a expirat. Perioada exactă pentru fiecare extensie cât poate fi prelungit fară a achita taxa de reactivare este prezentată mai jos:

  • .com, .net, .info, .biz, .org - 36 zile
  • .eu - 0(zero) zile

Vă recomandăm plata cât mai rapida pentru reactivarea domeniilor deoarece numele poate fi rezervat de o alta persoana.

Prețul pentru înregistrare domeniu pleacă de la 54 RON/ an.

Nu ezitați sa ne contactați dacă aveți nevoie de alte informații la numărul de telefon 0745 26 42 52 sau folosind formularul de la pagina de contact

Inregistrare domeniu web

Nu ezitați sa ne contactați dacă aveți nevoie de alte informații la numărul de telefon 0745 26 42 52 sau folosind formularul de la pagina de contact

Copyright© Host Profesional